TAJOMSTVO NEPASTERIZOVANÉHO PIVA PILSNER URQUELL
Každý milovník piva sníva o tom, aby aspoň raz v živote mohol prekročiť bránu plzenského pivovaru a vychutnať si nepasterizovaný Pilsner Urquell priamo v jeho ležiackej pivnici. Väčšina ľudí doteraz nemala príležitosť ochutnať toto jedinečné pivo v jeho dokonalých podmienkach. Teraz sa však vo vybraných prevádzkach nachádza nepasterizovaný Pilsner Urquell z tanku a vďaka nemu už nemusíte nikam cestovať. To najoriginálnejšie pivo prišlo priamo za vami. Prajeme vám bohatý pivný zážitok!
TAJOMSTVO CHUTI
Pilsner Urquell vďačí za svoju originalitu najmä jedinečným ingredienciám a unikátnemu varnému procesu.
VODA
Mäkká plzenská voda je základom pre toto unikátne pivo. Má obzvlášť nízky obsah minerálov a je oddávna čerpaná zo starobylých vodných prameňov pod Plzenskou panvou.
SLAD
Kľúčovým pre jedinečnú zlatistú farbu nášho piva je slad, ktorý sa vyrába zo špeciálnych odrôd českého jarného dvojradého jačmeňa. Vďaka spôsobu klíčenia a sušenia vzniká slad, ktorý dodáva tomuto jedinečnému pivu jeho zlatistú farbu.
CHMEĽ
Chmeľ dodáva pivu charakteristickú horkosť. Na výrobu piva Pilsner Urquell sa používa jeden z najkvalitnejších chmeľov na svete – Žatecký poloraný červeňák. Jemná aróma tohto chmeľu a priaznivé zloženie jeho horkých látok dáva pivu Pilsner Urquell výraznú, ale príjemnú horkosť a vôňu.
KVASINKY
Kvasinky Pilsner H sú jedným z kľúčových aspektov na ceste k výnimočnej chuti piva Pilsner Urquell. Ich rodokmeň siaha k tým, ktoré použil v roku 1842 Josef Groll a v súčasnosti sa pripravujú priamo v plzenskom pivovare. Kvasenie vytvára výraznejšiu chuť a plnosť v porovnaní s obsahom alkoholu.